09:00-09:30 Mingel - kaffe och smörgås
09:30 -09:45 Introduktion och presentation
Kursorganisatörer från SSVN och Kärlkursen
09:45-10:35 Om plack och feta kärl – Ateroskleros/kärlsjuka
orsak och epidemiologi
Anders Gottsäter
10:35-10:40 Bensträckare
10:40-11:20 Vad ligger i dosetten? Bästa medicinska behandling
Anders Gottsäter
11:20-11:25 Bensträckare
11:25-12:10 Kniv eller ballong?
Kirurgiska & endovaskulära
behandlingsmetoder
Johnny Steuer
12:10-12:30 Klinisk nutritionsbehandling
under den perioperativa vårdtiden
Hedda Walltott, Fresenius Kabi
12:30-13:30 Lunch
13:30-14:15 Perifer kärlsjukdom
Johnny Steuer
14:15-14:40 Kaffe
14:40-15:30 Små och stora sår
Rebecka Striberger
15:30-15:40 Bensträckare
15:40-16:30 Kniven mot strupen? Carotiskirurgi
Eva Karlöf
17:45- Gemensam middag
Restaurang Freyja, Hornsgatan 18 (T-bana Slussen)
09:00-10:20 Perioperativ omvårdnad
Sara Haile, Anna Eriksson, Eva Torbjörnsson
10:20-10:40 Kaffe
10:40-11:10 Fortsättning perioperativ omvårdnad
Sara Haile, Anna Eriksson, Eva Torbjörnsson
11:10-11:40 Postoperativ fysioterapi
Ellinor Boholm Kylesten
11:40-11:50 Bensträckare
11:50-12:30 Workshop / Diskussion
Rebecka Striberger, Sara Haile, Anna Ericsson, Olga Nilsson
12:30-13:30 Lunch
13:30-14:10 Aortasjukdomar
Mårten Huss
14:10-14:50 Kirurgiska & endovaskulära behandlingsmetoder aorta Mårten Huss
14:50-15:10 Kaffe
15:10-15:50 Levnadsvanor och kärlsjukdomar
Olga Nilsson
15:50-16:15 Sammanfattning, utvärdering
Kursorganisatörer från SSVN och Kärlkursen
16:15 Avslutning